Sunday, December 26, 2010

fakta random

1. Cardigen itu sangat penting . sbb first kalau pergi jalan dkt mana2 (terutama shopping complex seperti mid valley pavilion atau the curve) lepastu 'erkk terjumpa manusia yg lain memakai baju yg sama mcm yg kita sedang pakai" , teruslah sarungkan cardigen anda untk cover sedikit . ataupun , kalau-kalau anda hendak shopping di tempat yg sama anda membeli baju yg sedang anda pakai , sarunglah cardigen anda sebelum masuk ke dlm butik berkenaan . aku banyak pengalaman.

2. Biasanya bila seorang perempuan tangkap gmbr, masukkan gambar tersebut di dalam facebook dan tulis caption macam "oh my buruk kan muka i? or burukkk" , padahal gambar tu tak lah seburuk mana sbb gmbr itu telah di-edit dgn bersungguh-sungguh sehingga hilang segala jerawat dan segala cacat-cela , well itu maksudnya dia mahu dipuji . puji lah dia .

3. Ada banyak perkara yang seorang suami akan jawab bila kita tanya "kenapa kau syg sngt isteri kau?" , jawapan biasa mestilah sbb dia pandai masak , dia cantik , dia prihatin dan sebagainya tapi hampir 20% daripada mereka akan jawab "sbb isteri aku suka beli baju kat uptown je , jimat duit aku , sbb tu aku syg dia sngt" (tak percaya pergi google, kau google skrg!)

4. kebanyakan perempuan yang betul-betul hot (cantik , sexyy , kaya dan dari segi luarannya mmg perfect) tidak akan kelihatan betul-betul hot di dalam laman sosial seperti facebook manakala untk mereka yg tak berapa nak putih , muka tak berapa nak clean , baju tak berapa nak mahal akan kelihatan hot di facebook kerana mereka akan berusaha untk kelihatan hot di dunia facebook kerana realitinya , mereka hanya biasa-biasa dan tak ah hot mana pun . sama juga dengan lelaki . kebanyakan okay , bukan semua .

5. kalau nak banding lelaki dgn perempuan , oh mmg banyak perbezaan . tapi bila bercinta , semua nak cari yg banyak persamaan , kenapa ? sebenarnya yang banyak persamaan lah yg boring , yang bnyk perbezaan lah yg mungkin boleh tahan lama . yg perlu hanyalah tolak ansur.

6. aku tak faham kenapa justin bieber sngt famous. (okay ni bukan fakta , ni macam persoalan . salah entry , salah entry )

7. tak salah untk perempuan make-up . sbb perempuan make-up untk dapatkan keyakinan diri , tapi kalau perempuan make-up dgn niat nak show-off dan nak berlagak lawa, mmg kena bahan . so kalau nak make-up (lagi2 yg tebal2) , pastikan perangai tu jaga . kalau mulut perangai semua serba serbi buruk lepastu cakap main lepas je comfirm ah kena bahan sebagai "minah make-up".

8. kalau seseorang tak kira lelaki atau perempuan libatkan diri dalam pergaduhan lepastu sepanjang pergaduhan tu dia lah yg tinggi kan suara , dialah yg guna ayat-ayat seperti "puk*mak lancau babi fu*cking dan sebagainya" , lepastu kasi gempak2 kat blog atau status facebook so that dia rasa dia menang , hehh believe me , that guy or girl buat macam tu sbb dia cuba sembunyikan kekurangan dia , sbb dia tahu dia akan kalah so dia buat apa sahaja supaya dia rasa dia menang, hakikatnya ,dia nampak bodoh dan dia kalah sejak awal lagi .

9. zaman sekarang ni , dosa lelaki banyak bertambah sbb perempuan , pergi mana-mana ada je nampak lurah sana-sini , celah sana sini, yg keluar sana-sini , yg terbukak sana-sini , yg kudis sana sini (haha yg ni tak boleh tahan, aku betul2 tak faham dgn perempuan melayu yg pakai short tapi kaki berkudis) . anyway , kesian lelaki . nasib baik aku perempuan .

10. bro , zaman sekarang muka org tak pandang sngt , yang penting kaya , duit . tapi nak tahu apa lagi penting dari semua tu ? heh heh , kebijaksanaan . sbb bila kita bijak , kita tahu mcm mana nak survice . bila kita tahu mcm mana nak survive , org akan pandang kita . kalau setakat hidup nak enjoy , awek hot , duit takdek , budi bahasa haprak , takde org respek kat lu lah brader.

so , ada siapa-siapa nak cari gaduh dngn aku pasal post ni ? aku harap takde . bye

Wednesday, December 22, 2010

aku mintak rm800


Ya Allah , terima kasih :)
terima kasih sangat sangat sangat sangat .

i mind my own business

okay ramai orang salah sangka bila aku kata 'i mind my own business' dekat facebook . ada kata aku sombong , ada kata aku mcm arrogant and bajet mcm hebat sangat , mcm bagus dlm semua benda and tak perlukan orang lain .

tapi mereka salah .

mind my own business tak bermaksud aku tak peduli tentang apa yang jadi dekat orang yang aku sayang , aku tak peduli tentang apa yg jadi kat sekeliling aku , aku boleh buat apa je yang aku nak ,bukannya aku akan ignore apa orang lain cakap tentang aku . mind my own business tak bermaksud bila kau cakap 'hi' , aku jawab 'hmphh' .

what i really mean is , i mind my own business sebab aku nak jadi diri aku. aku tak nak jeles dekat orang yang lebih happy , lebih bagus , lebih lawa , lebih kaya , lebih segala-galanya dari aku . sbb bagi aku, biarlah aku nak jadi diri aku . walaupun aku tak berapa sure tentang siapa diri aku sendiri tapi aku taknak selalu jadi poser , ikut style orang lain . biarlah orang nak kata aku ketinggalan sekali pun , plus, aku dah penat berusaha nak jadi orang yang up-to-date dan lebih hebat dari org lain .

i mind my own business because i want to be want i to be . i want to live like i want to live . i mind my own business because i want to be myself . even im not that special , im still happy . because i can be myself .

but im just human , mistakes is what i always do .

so , i mind my own business , how about you ?

budak2 kelakar

aku suka one blog ni , which aku rasa pemilik blog tersebut seorang yang sngt sngt genius , semua benda dia boleh manipulate , dia ada pendapat tentang , well everything ! which i love . and yes, he's a man , not a boy . Fr me , when it's come about blogspot , i prefer to follow a blog yang ditulis oleh manusia yang berumur lebih kurang 20-30 tahun mcm tu , sebab , bagi aku apa yang dorang cakap (type) lebih realistik , lebih matang , and yes , lebih genius . there's many things i can learn . exspecially about life and 'the truth' about many things.

compare to us (budak-budak bawah 18 biasanya) , kita lebih banyak tulis blog tentang hidup kita , dunia kita , apa yang kita nak , senang cerita blog ni mcm tempat dorang (okay, okay, kami) mencaci , meluahkan perasaan , mengutuk orang , tempat kita tulis pasal boyfriend kita , time gaduh , time break , tempat kita memerli, tempat kita mengadu yang kita nak boyfriend, tempat kita tulis something untk bagi orang lain jeles dan juga , tempat kita rasa kita hebat . bagi mereka (okay salah , bagi kami) , blog tempat paling bebas untk tulis apa sahaja .

which is sometimes , boring and predictable .eh bukan nak kutuk , cuma nak compare je . suka hati kau lah nak tulis apa pun kat blog kau and suka hati akulah nak tulis apa kt blog aku,kan?

okay sambung , so one day , aku nak tahu pendapat dia tentang something , so aku tanya dia dekat formspring . dia ni kalau jawab soalan dari siapa2 mesti ringkas . ringkas tapi meaningfull. so here is the question and the answer :

apa pendapat anda tentang pavilion , bukit bintang , kl ?
Tempat tengok budak2 kelakar

aku tak puas hati dgn jawapan tu so aku tanya lagi

kenapa pavilion tempat tengok budak2 kelakar ?
sebab semua ikut template yang seakan-akan sama


lepastu aku gelak . okay aku dah cukup puas hati dgn jawapan tu . engkau pulak ?


jap nak tambah , sebenarnya , aku bukan nak kutuk or perli siapa2 , takde niat langsung , tapi aku just rasa kelakar sangat dgn jawapan dia . and IT'S TRUE like i said , he's a genius . dia describe budak2 dekat pavilion bb semua budak2 kelakar -__- HAHA . sbb semua style kan diri sama (okay tak semua lah ) . but still , its funny and genius :P

sekarang ni kat seluruh pelosok bandar dah dilanda fashion diseases . kalau nampak je orang lain pakai baju or seluar yg lawa , mesti ah dlm hati nak try pakai jugak kan? sekarang ni kalau nak cari baju yang sebijik atau nak dekat2 sama , comfirm dapat cari . tempat paling strategik nak cari ialah dekat pavilion atau bukit bintang , kat mana lagi ?

tapi tak salah pun , semua org nak nampak hebat . semua org nak nampak cool . lagi-lagi pulak benda senang nak dpt sbb pembekal - pembekal dari china akan sentiasa peka dgn fashion semasa dan memasarkan baju2 yang up-to-date untuk kita semua . HAHAHA.

but actually , what im trying to say is, bila hidup dah senang , banyak yg nampak hebat , bila banyak nampak hebat , susah nak cari yg special . sbb tu aku tak suka . aku nak jadi special -__-

apa-apa pun , jangan sesekali judge someone , anyone lah by his/her cloth . okay ?

Monday, December 20, 2010

Tuesday, December 14, 2010

25 random shit about me

Adibah bahiah dgn bangga nya tagged saya dekat facebook lepastu saya TER-remove (TER okay adibah , TER) . so dgn rasa bersalahnya saya buat tag tersebut tapi bukan di facebook . di sini.

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. and bla bla bla , okay here we go :

1. im fat but im okay
2. im lazy at so many things
3. im not a boring girlfriend
4. i always missed my subuh since holiday
5. 'loser' is a word for everyone that i hate
6. i always ignore kimi's text when i go to online
7. i will stalk someone if i find her/him attractive
8. i always google when i dont know how to spell something
9. number 8 means im sucks at english (grammar & spelling)
10. i love starbucks
11 . 'annoying' is my fav word
12. i always spell 'uploud' to 'upload' -.-
13. i always want to have a perfect teeth!
14. im afraid of rats , i hate rats
15. im in love
16. i dont have many bestfriends
17. i dont know how to talk with people that think they're hot
18. i just cant get along with my boyfriend ex-girlfriends
19.  i dont know how to use bad words anymore , i guess
20. idk since when , im becoming a good girl
21. i love to write
22. im loud like my mom
23. i always forget to think before i say something
24 . i never watch redtube or porno ( i swear)
25. when i feel annoyed at someone , i will say it clearly

there . random . i guess that's it . bye

Wednesday, December 8, 2010

aku ada penyakit

dengar ni semua , ESOK , aku nak pergi hospital . bukan kau yg nak pergi , aku yg nak pergi . aku tak suruh pun kau hantar lah bro ! ahhhhh diam ! okay esok aku nak pergi hospital .

sampai je hospital aku nak terus masuk bilik pemeriksaan dan cakap dekat dok-- , ehhh kejap ! salah . semula semula , untuk bagi ia kelihatan lebih dramatik , sampai je hospital, aku nak masuk dalam bilik pemeriksaan dan terus hentak meja doktor tu sambil jerit betul2 dpn mata doktor tu :

'DOKTOR SAYA RASA SAYA ADA MASAALAH TAK BOLEH TIDUR MALAM LAH DOKTOR! doktor kena tolong saya sbb saya memang benci penyakit ni ! saya rela ada penyakit tak kencing tiga hari tiga malam tapi saya tak rela ada penyakit macam ni ! doktor kan tahu saya dah la tengah holiday syokk syokk so syokkk holiday (mcm yg dalam tv tu) lepastu boleh lak saya dihidapi penyakit ni sumpah saya menderita doktor! doktor pun tahu kan boypren saya tu mana ada nak teman saya malam-malam mcm ni! kalau saya ada org nak msg tu takpelah jugak , doktor pun tahu kann dari zaman 'saya tak tahu forever21 tu apa' lagi saya tak topup! semua salah boypren saya sbb dia taknak pakai phone! takkan lah saya dgn muka mintak kaki nye selamba nak call mak dia pastu cakap "aunty i need to talk to kimi because i cant sleep" pulak . ishhhh saya ni bukan apa doktor saya mmg anti ah dgn penyakit saya ni , doktor tahu tak setiap malam since i got this penyakit , saya dok baring atas katil tu 3-4 jam doktor tahu tak ! ada satu malam tu sampai 5 jam! sampai muak saya cium bantal2 atas katil saya"


huhhhh *hembus nafas (jap ada lagi)

"DOKTOR TOLONG LAH DOKTOR! I cant do this anymore! I cant handle this situation ! i need your help! saya dah tak kisah doktor nak buat pembedahan ke , nak cucuk je , nak suruh saya makan pil sebesar jambu batu ke , saya dah tak peduli lagi dah ! saya tahu saya nak sembuh dari penyakit ni AS SOON AS POSSIBLE! kalau doktor tak tahu nak buat apa, saya suruh kerajaan saman doktor dgn anak-anak doktor sampai 7 keturunan doktor sekali ! doktor jgn main-main , saya rapat dgn NAJIB tauu! haaa, so bila doktor nak start ni?"



best tak post ni ? best kan ? best dia sampai aku tak sanggup aku nak baca balik -.-'