Thursday, December 31, 2009

2010


kruk krak kruk. bunyi tangan aku .

so , now , pukul 1 :43 am pada 1 januari 2010 . baru balik dari the curve. aku masih lagi pakai skinny dengan t-shirt yang aku pakai tadi . malas nak tukar . bau aku busuk. malam ni aku rasa taknak tidur . aku nak fikir apa azam aku pada tahun depan dan apa aku nak buat dengan hidup aku . aku dah tua setahun dan boleh mati pada bila2 masa sahaja . kadang2 aku rasa tensyen jugak bila fikir pasal diri aku ni . tadi , bila aku tengok orang2 sekeliling , aku rasa aku kecik je . nothing special and aku rasa tak guna . pelik nye aku ? tapi aku tak kisah , kau lagi pelik . HA , HA .

btw , ehem2 . TADI BUNGA API BESAR GILA , WARNA WARNI WOO . PASTUKAN , RAMAI GILA ORANG SEMBUR SNOW SPRAY . BEST GILAAAAAA . AKU PUN BELI . 4-10 . HAHA . THEN PUKUL 12 TU , NAJWA CALL JERIT2 CAKAP HAPPY NEW YEAR , AKU PUN JERIT . AKU JERIT LAGI KUAT . KORANG NAK DENGAR ? TAK PAYAH . BTW TADI MMG GEMPAK GILA BABI BHAII .

haha . btw , azam aku tahun ni ialah tiada azam . bye .

Wednesday, December 30, 2009

Random Questions

Do you have any pets?
kucing yang suka berak se-su-ka-ha-ti .
What color shirt are you wearing?
im not wearing any shirt .
Name three things that are physically close to you:
handphone , laptop , books .
What is the last book you read?
sleepless by terri clark .
Are you or were you a good student?
tak tahu . tanya cikgu saya .
What's the weather like right now?
duduk dalam bilik ni mendung .
Who tells the best jokes?
nabil raja lawak <3
What was the last thing you dreamed about?
keluarga saya ialah power rangers dan selamatkan malaysia .
Do you drive? If so, have you ever crashed?
no but im sure i will if i do .
Do you believe in karma?
what goes around comes around ? NO .
Do you believe in luck?
mybe kalau saya dapat 10ribu tibatiba, saya akan percaya.
Do you collect anything? If so, what?
buku komik . penuh satu rak . saya pun TAK percaya .
Are you proud of yourself?
for what ? im nothing .
Are you reliable?
err, adakah saya boleh dipercayai ?
What's your favorite food?
food is my favorite food .
Have you ever had a secret admirer?
adaaaaaaa *wah kembang lubang hidung .
Do like to draw?
nak lukis petak pun tak jadi .
Is your room messy?
kejap lagi saya kemas lahh -.-
What do you like better: oranges or apples?
apple . oranges susah nak kupas .
Do you give in easily?
saya seorang yang mudah berputus asa dan saya akan berubah .
Are you a good guesser?
mula2 saya rasa farid kamil yang suka saya rupanya johhny depp yang suka saya
Are you a bully?
saya tak pernah buli orang .
Do you have a job?
kerja saya hanyalah menghabiskan duit ibubapa saya
What time did you wake up this morning?
pukul 12pm sbb mimpi power rangers tu panjang .
What did you eat for breakfast this morning?
donut adik saya
Do you have any nicknames?
like milo , milo tin , tambbe , gemuk ? YES , i do have any nicknames.
What's your least favorite color?
i dont have favorite color .
Is there someone you have been constantly thinking about? If yes, who?
yes , adik sayaaaaaaa . omg dia gila babi punya annoying ( ! )
Would you ever go skydiving?
if i know what is skydiving mybe i will say "yes" or mybe not .
What toothpaste do you use?
haha . non-of-ur-business
What's the last movie you saw?
bandslam .
What do you want to know about the future?
adakah saya akan still shopping dekat forever21 atau tak ?
What does your last text message say?
from maxis .
Who was the last person you spoke over the phone to?
akmal . kejap lagi dia ada photo shooting -.-
What's your favorite school subject?
sejarahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh .
Would you rather have money or love?
money , cuz money 'is' love .. right ?
What is your dream vacation?
jepunnnnnnnnnn .
What is your favorite animal?
babi . oink oink .
Do you miss anyone right now?
yes . my bestfriends .
Do you need to do laundry?
why i need to do that ?
Do you listen to the radio?
mybe .. if i 'have' a radio .
What's your ringtone?
baby are u down down down down down .
Who was the last person to make you laugh?
myself .
Do you have any obsessions right now?
yes , johhny deppppppppp .
Do you watch cartoons?
span bewarna kuning itu .
Have you ever sat on a roof?
yes . i lovvve doing that . macam best :)
Name three things in the world you dislike:
tikus , spaggeti and sometimes , myself .
Name three people in the world you dislike:
selena gomez , aref , and millatina .
Do you like sushi?
no . sushi pelik .
Do you believe in magic?
yes tapi tak akan terjadi kepada saya .
Do you hold grudges?
saya suka berdendam :)

EH DAH HABIS . haha .

Monday, December 28, 2009

lawak paling tak kelakar dlm dunia

hari ni aku moody . aku bangun tido seawal 7pagi dan terus pegi jogging dengan bersungguh2, aku sngt yakin berat badan aku dah turun sebanyak 1gram dan selepas itu aku rasa sangat lapar . jadi aku ambil keputusan paling dasyat sekali dlm dunia , iaitu makan nasik lemak kak misah . sngt sedap dan tengahari aku makan abc dgn nasik ayam dan putu piring . semua makanan menggoda aku hari ni . aku tak tahu kenapa. then , malam pula mak aku bawak balik nasi lemak antarabangsa . what the heckk .. so dipanjangkan cerita , aku kenyang .

semasa sedang makan nasik lemak antarabangsa , adik aku, Iman, tengok jam . dia tanya,

"EH, baru pukul 7:30?"

then , maid aku cakap dari dapur "jam tu dah mati la iman.. xde bateri"

tiba2, adik aku lagi satu , Amin, cakap "mati dah ? innalillah"

iman gelak. setelah 2minit kemudian , aku baru dapat pick-up lawak yang adik aku, amin, try buat so aku gelak . sampai terpelanting nasi aku dlm mulut . ish , sngt tak senonoh .

then , ketika aku sedang basuh pinggan sambil nyanyi lagi thinking of you dari katy perry , adik aku datang dapur letak pinggan kat singki sambil cakap ,

"janganlah nyanyi , karang mati semua jam dalam rumah kita ni"

seperti biasa , setelah 2minit kemudian , aku gelak . sorang2 .

thanks adik2 aku sbb buat aku gelak , hilang moody aku kejap . tak jadi aku nak emo lama2 . jadi untuk balas budi dorang yang baik tu even aku selalu curi sarapan dorang , aku nak imform kat korang . azam tahun baru adik2 aku .

amin "amin nak jadi superman yang boleh kuruskan kakaknya"
iman " iman taknak kencing dalam seluar lagi supaya tak kena smack down dgn mama"

azam aku ? entah lah . nanti aku fikir. anyway, amin kena pukul dgn aku lepas tu .

Sunday, December 27, 2009

meaninglesss

know what , aku terfikir , macam mana aku nak hidup in the future . time aku dah kena mula jaga diri sendiri . aku sememangnya tak dilahirkan berdikari . aku macam lemah . tak , aku tak lemah . kau lemah . eh bukan , aku lemah . fine , aku lemah . the thing is, aku rasa aku perlu "someone" untuk bagitau jalan mana aku patut pilih . mana aku patut pergi , apa yang aku kena elakkan, apa aku kena buat .

aku macam sesat kadang2 . aku ikot je siapa2 , aku redah je mana2 , then, after buat , aku fikir balik and aku rasa bodoh . aku rasa sial , aku rasa shit . mungkin sekarang aku ada parents , mybe dorang ada untuk tunjukkan aku jalan , tapi sampai bila ? one day , dorang akan lepaskan aku , dorang akan biar aku buat apa aku nak buat , dorang akan biar aku fikir sendiri . bila aku fikir2 balik , aku takut . aku belum tahu dunia sebenar dan aku rasa aku taknak tahu pun. kadang2 , aku pernah rasa tak sabar2 nak kenal dunia ni, belajar berdikari dan jauh dari ibubapa , aku boleh buat apa aku nak . bebas . benda yang paling aku suka . bebas . tapi , somehow, kadang2 aku rasa takut bila aku bebas .

aku takut aku pilih jalan yang salah . aku takut nanti aku dah tak kenal erti "suci" or aku lupa diri, aku lupa tuhan , aku lupa family, aku lupa aku akan mati, aku lupa everything . huh . apa akan aku jadi nanti ? sampah sarap atau emas? aku takut jugak bila fikir2 balik . ada banyak lagi benda yang aku akan belajar dan banyak lagi benda aku kena tahu . bnyk lagi pengalaman , penyesalan, perpisahan , yang aku kena hadapai. kalau aku hidup lama lah.

anyway , 10 tahun akan datang, aku harap aku adalah perempuan yang having fun , outgoing , pandai , still ada dara , tahu berfikir dgn bijak, tidak bergantung pada lelaki, dan mempunyai masa depan yang cerah . dan aku harap masyarakat recpect aku .

p/s : pernah tak korang rasa macam tuhan dah gelapkan hati korang?

cuti bulan12 saya

pada awal tahun 2009, aku tekad akan menghabiskan masa aku dgn sebaik yang mungkin ketika holiday bulan12 . aku nak belajar swimming , kurangkan penggunaan internet , jogging setiap pagi untuk turunkan berat badan , berlatih untuk bangun pagi dan tak miss breakfast. dan yang paling penting, aku ingin mengulangkaji pelajaran ( oh ayat aku sangat tak cool )

hari ini , 28disember 2009 , dan aku dapati yang aku telah menghabiskan masa aku dgn se-tidak baik yang mungkin . aku tak pergi belajar swimming , aku kerap menggunakan internet, aku hanya jogging 2kali sahaja pada bulan ini dan aku gagal turunkan berat badan , aku juga selalu bangun tengahari dan aku tak pernah tak miss breakfast dan yang paling cool sekali , aku tak sentuh pun apa2 buku pelajaran .

bagaimanapun , aku still rasa Farid Kamil sesuai dgn aku . tak pedulikk !

saya sukaaa

kejadian ini berlaku ketika aku sedang bercuti. ketika aku sedang menunggu parents aku membeli tiket , aku sorang2 sambil bersandar di satu tiang . tiang itu besar dan bewarna hijau .

aku pejam mata .. dan ketika aku sedang membuka mata semula , aku ternampak seorang lelaki , memakai baju topmen dan di lehernya tergantung camera dslr . sangat hot ! dia juga sorang2 dan juga bersandar di satu tiang yang lain . tiang itu juga besar tetapi bewarna merah . dia sedang senyum dgn cool sambil melihat gmbr2 di dlm camera nya . adakah aku telah jatuh cinta ? gosh . dia sangat handsome .

aku dgn muka yang agak lawa dan tak malu nya , berjalan ke arah nya dan turut bersandar di tiang merah yang sama sambil berpura2 menaip sms . aku curi2 pandang dslr dia dan tanpa aku sedari , aku menyebut "canon.." secara random .

what the fackkk ,

seperti yg aku jangka, dia dengar dan memandang ke arah aku . aku berpeluh . aku rasa nak kencing dalam seluar . takkan tiba2 aku nak lari pulak ? mungkin aku patut cakap "saya suka camera awak" untk menutup malu . uhh , "saya suka camera awak" ? sngt tak cool !

ahhh . ini kecemasan . so aku pun mula buka mulut ,

"saya sukaa.."

dan dia angkat kening dia sambil tersenyum . ( oh sangat hot ! )

"saya sukaa .. cara awak angkat kening awak . sngt cool"

oh shit ! apa benda aku ckp ni ! so belum sempat dia ckp apa2 , aku blah kan diri .

apa benda tadi tu ? "saya sukaa .. cara awak angkat kening awak . sngt cool" . lain yg aku nak ckp , lain yang keluar . uhhh, aku langsung tak percaya aku ckp mcm tu .

anyway , di dlm A Famosa tersebut , aku ternampak dia lagi dalam 3,4 kali . tapi sumpah aku tak ikot dia . dia nmpk seronok menghabiskan masa dgn gf dia . gf dia hot , rambut perang , body cun dan hitam manis .

Wednesday, December 23, 2009

ehh , HELLO

tak sangka kita bertemu lagi . ye , persoalan anda kini terjawab . saya belum mati lagi . saya sebenarnya baru sahaja lepas menghadiri kem "if u fat , better you get dead" . selepas menghadiri kem selama 14hari 41 malam itu . saya kini kembali normal . banyak perkara yang saya pelajari daripada kem itu terutamanya , kalau anda mahu beli topup di 7eleven , pastikan abang 7e itu handsome . anyway , cerita tentang kem itu hanyalah khayalan semata2 .

sebenarnya , saya sebagai remaja yang baru nak mengenal dunia dan forever21 (tidak lupa juga cotton-on) telah membuat kesilapan yang mungkin akan saya ulangi . anda tidak perlu tahu kesilapan apa itu tetapi yang pasti saya masih dara dan suci . oleh kerana perbuatan saya itu kantoi , saya telah di denda (dlm kata lain grounded) oleh ayah saya . dulu ayah saya seorang yg lemah lembut dan bertolak ansur tetapi dia amat risau tentang saya dah tak mahu saya menjadi remaja sampah-sarap jadi dia mengambil keputusan untk lakukan apa sahaja untk saya menjadi anak dara yang baik dan tolong mak masak kat dapur .

maka , dia mengambil satu2 nya benda yang sngt2 saya cintai sepenuh hati saya iaitu laptop saya . jadi , skrg saya hanya boleh menggunakan laptop selama 2jam sehari dan bukannya 24jam sehari . ye , saya tahu . amat kejam sekali . huh ! apapun mungkin pada tahun hadapan , iaitu tahun 2010 , saya akan dapat kembali laptop saya , mungkin tidak tapi saya akan pastikan juga saya dpt balik laptop saya nanti .

btw , jgnlah rindu saya sngt , nanti saay post blog bnyk2 ye ?
anda semua sihat ? dah fikir azam 2010 nanti?

Saturday, December 12, 2009

pengalaman pertama

kau pernah masuk rumah hantu ?ouh aku saja tanya , sbb tadi aku baru sahaja masuk rumah hantu (dgn berjalan kaki) . di times squre . ala yang dalam cosmo world tu . haa. anyway , sebelum aku masuk rumah hantu tersebut , aku dah start lemah jantung . perut aku dah kecut dan tangan aku tiba2 kejang .

oke oke! semua boleh ketawakan aku kerana sememangnya aku dilahirkan penakut . its a gift okay. so, setelah dipaksa oleh kawan aku, aiman , aku pun masuklah bersama dia . sebenarnya aku tak rela , tapi dia heret aku . ye dia kejam .

di permulaan rumah hantu tersebut , tiada hantu pun yang sergah aku, tapi aku dah lari balik keluar. di luar , kawan aku heret aku lagi sekali untk masuk ke dalam . jadi nak tak nak aku terpaksa masuk jugak . lagipun , duit pun dah bayar . RM9.00 lagi .

huh! (mengeluh) , kenape lah kita kena bayar duit hanya untk masuk rumah hantu dan menakutkan diri sendiri ? rumah hantu adalah sesuatu yang tidak realistik dan sngt merugikan . dan yang paling teruk , ianya TIDAK MENYERONOKKAN . i just cant understand this world !

SO , di dalam rumah hantu tersebut , i was like so freakin' out . mmg tak boleh nak cakap takut dia . masa tu , aku terpaksa memilih antara memeluk keling yang berada dihadapanku iaitu penjaga rumah hantu yg menemani kiteorg masuk , atau memeluk kawanku , aiman . aku berhadapan dgn situasi yang merumitkan . disebabkan keling baunya , well, busuk . jadi aku memilih aiman . aku memeluk aiman sekuat2 nya dan nasib baik dia tidak mengambil apa2 kesempatan kerana aku tahu , dia pun tengah takut jugak .

sepanjang perjalanan di dalam 'rumah hantu" itu , aku berbisik sendiri ,

"jgn nangis milla , milla jgn nangis , jgn nangis milla , jgn nangis mcm perempuan milla , jgn milla , jangan . kau tu bukan perempuan , jgn nangis mcm perempuan milla . ingt milla, kau tu laki milla , jgn nangis, boobs kau tu span je milla , kau tu laki milla . bukan perempuan , kau takde batang sbb kau cacat milla , tapi kau laki milla . bukan perempuan, jgn nangis milla . jgn nangis!"

dan ketika aku sedang cakap mcm tu berulang2 kali , tiba2 , ada makhluk lain gelak betul2 kat telinga kanan aku . dan ada lagi satu makhluk lain meniup angin lembut di telinga kiri . masa tu , air mata aku terburai macam air terjun . aku nangis sekuat2 nya sampai sume hantu2 palsu kat situ sume terdiam . keling tu terus menggelabah dan membawa aku keluar secepat yg mungkin .

itulah pengalaman pertama aku masuk rumah hantu . lain kali jgn harap aku nak masuk lagi . apapun , aku dah berjaya memalukan diri sendiri dgn menge-post entry ini tetapi ini untuk kebaikan semua . wahai pembaca sekalian , jgn sesekali !

masuk rumah hantu dekat dlm cosmo world . sekian , terima kasih .

Monday, December 7, 2009

darjah1,2,3

time aku kecil , aku seorang yang kurus kering , selalunya berambut pendek dan aku sememangnya hitam . tapi aku comel . aku suka benda2 yang bewarna pink dan benda yang berkelip2, aku sngt girly tapi mak aku selalu memaksa aku memotong rmbt sehingga pendek. disebabkan dulu aku ingt mak aku boleh makan aku , aku ikot sahaja apa yg beliau inginkan. kadang2 mak aku gunting rmbt aku macam payung . aku suka jugak sebenarnya.

anyway, dulu semasa bersekolah rendah di sri delima, aku selalu dtg sekolah berambut tocang (ketika rmbt panjang) dan mengheret beg roda ku yg bewarna pink . buku2 sekolah ku habis aku lekatkan dgn sticker kelip2 yang boleh menjejasan penglihatan. dan aku ingt , sejak kecil lagi aku seorang yang penipu dan pencuri .

darjah3 : ketika bulan puasa , agak ramai kawan2 ku yg cuba untuk puasa . ketika rehat , semua pelajar melayu tidak pergi ke kantin . kecuali seorang bdk perempuan ni yg di rambutnya ada reben dan sepit pink. oh ! itu aku . ye , aku mmg selamba pergi ke kantin untk mkn, bila kawan2 ku tanya , "eh milla , kau tak puasa" . aku ckp " aku period" . dan disebabkan kwn2 aku ni pun agak bengap jugak . dorang terpedaya .

ketika aku darjah 3 juga , aku selalu curi2 duit mak aku untk membeli sepit dan sticker, gula2 dan ice cream. kesian mak aku . siapa suruh dia simpan duit dlm kotak barbie aku ? kan senang aku nak amek. haa, dulu, aku pandai , tapi aku malasss nak study , ketika ada hari report card , aku ckp dgn cikgu aku yg mak aku saket , lepas tu , aku ckp dgn jiran aku suruh amek kan report card aku , haa . pandai kan aku ? tapi akhirnya mak aku tahu jgk . lepas tu aku kena bantai dgn rotan , dulu , time aku tngk rotan , aku rasa nak pitam . fobia .

dan aku ingt lagi , aku paling benci perhimpunan , setiap kali hari isnin , aku akan pura2 saket , batuk2 , dan aku dgn sendiri nya akan pergi bilik saket dan tidur di sana . SETIAP ISNIN . dan dulu aku paling takut dgn cikgu ni . cikgu ni cina . aku lupa nama dia tapi kalau aku nak pergi tandas time class dia , aku akan tahan , sbb aku nak pandang muka dia pun takut . satu hari ,aku demam , aku rasa nak pengsan . ketika tu dia mengajar , aku tahan dan tiba2 kwn aku jerit , "cikgu, milla mcm nak pengsan , bdn dia panas cikgu" dan cikgu tu dtg kat aku, aku punya takut , sampai aku tak buka mata, aku tutup mata aku rapat . cikgu tu panggil pun aku diam je. lepas tu tahu2 , aku dah ada kat bilik guru.

time kecil, aku sngt bodoh . bila aku ingt2 balik zaman bdak2 aku , aku rasa nak bunuh diri .dulu aku ingt yang kalau dah kawen , kena cium pipi, lepas tu ade automatik dpt anak (tak payah buat seks) . and and dulu aku jatuh cinta dgn cikgu sklh rendah aku , konon2 cinta pertama , last2 bila dia ckp dia nak kawen , aku nangis 3 hari 12 malam. aku merajuk dgn cikgu tu siap tak nak belajar sume . kelakar betul . aku ingt. first time aku pakai make-up mcm hantu . aku je yg perasan makeup aku lawa . semua diam . puji tak , kutuk tak .

apa2 pun , sekarang aku mmg dah lain . kalau aku jumpa balik kawan2 aku time aku sekolah rendah , aku akan buat2 tak kenal . JANGAN HARAP , aku nak mengaku yang aku ni milla yang hitam , kering , gedik , penipu, dan selalu pakai benda2 pink kelip2 .

Friday, December 4, 2009

entry paling tak guna aku

terima kasih kerana membaca . haha . disebabkan aku telah memaksa lebih ramai lagi org membaca blog jahanam aku ni . lagi2 pasal nak jadi hot kt ms tu dan follower pun mcm bertambah, aku nak bagi korang hadiah . hadiahnya berbentuk pakej bermalam di rumah sendiri selama 3hari 2malam . sesiapa yang rasa berminat , sila hubungi saya di talian maxis (selamat mencari no phone saya) dan jika anda perlukan sebarang bantuan, sila dail 999 dan saya nasihatkan anda mewakili pihak kerajaan , "jangan buat panggilan palsu" . kerana ini sngt serius ye . lagi satu , sekarang ni, aku rasa mcm takut nak jwb panggilan yang tidak aku kenali . tak tahu kenapa. mungkin kerana aku ade terima text ni kot :

"nama ku aida. umur ku 20tahun . aku mati pada 17.1.07 . aku dibunuh, diperkosa, tubuhku diptng2, jasadku dbuang dipssran pantai. aku mencari pembunuhku krn polis blm menemukan jasadku, tlg sbarkan msg ini kpd 10org, jika tidak, aku akan mengganggu mu"


aku tak percaya langsung pasal msg ni sbb hantu mana tahu tulis singkatan. HAHA. anyway , aku syorkan korang semua tengok cerita "one missed call" .

p/s : jgn suruh aku follow blog korang sbb aku tak reti (jangan ajar!)

5perkara yang aku boleh fikir

sebelum itu, aku ingin meminta maaf kerana kebalakangan ini , aku rasa mcm nak marah semua org . semua benda lah kiranya . hari tu, aku baca surat khabar, isteri tinggalkan suami dan ditangkap berkhalwat dgn lelaki lain ketika inai masih merah di jari. aku rasa perempuan itu sngt kejam . mentang2 lah suami nye tu gemok dan tak hensem ! "fuck you perempuan."

huh. kalau tngk2 balik blog aku , semua mcm emo2 .kan ? lepas ni insya' aku tak emo mcm ini lagi . apa pun , aku nak bagitahu 5 perkara yang boleh buat aku rasa bengang :


1) bila orang pinjam hp aku dan buat mcm hp sendiri . aku dah baik2 kasi pinjam hp, kau boleh borak2 dgn bf kau lama2 . yg aku tak tahan tu , nak ckp "bye" tu sampai 10 kali . apa kes beb . kedit aku tu .

2) aku bengang bila hp aku xde bateri , patut ke aku blame syarikat samsung kerana bekalkan bateri yang lemah dan bodoh ?

3) "ade aku tanya?" - soalan paling annoying sekali. aku dah excited bercerita sampai habis, aku bagitau something yang mybe kau perlu tahu, kau buat muka blurr sambil tanya "ade aku tanya?" . lepas ni jgn harap lah aku nak ckp ape2 lagi dah dgn kau .

4) perempuan yang perasan dia hot /lawa sngt . baru lepas kena ngorat dgn mat bangla tepi jalan dah kecoh . baru kena bunyi tikus siket, dah menggedik . annoying gila aku . kau ingt kau je ke kat dunia ni yang lawa ?

5) orang melayu yang cakap melayu ada slang english . nak bangga ckp org putih pun tak payah la sampai nak buat aku meluat .

*sekali lagi aku mintak maaf
sbb entry ni pun ,
mcm emo jugak .

Thursday, December 3, 2009

aku anak sulung

okey , kenapa aku boleh jadi baik gila dgn kawan2 aku , tapi aku boleh jadi mcm sial dan kejam gila dgn adik2 lelaki aku ? BINGO ! you right . sbb aku benci dorang . aku rasa dorang annoying gila mcm jahanam . selalu buat muka mcm menyakitkan hati dan selalu berserabut dlm rumah aku . buat bising dan kdg2 jadi penghasut dan mata kedua untk parent aku . dan aku benci gila bila dorang buat muka mcm "i have my eyes on you sista" . -sambil angkat kening mcm ziana zain .

tapi sebenarnya, aku tipu , aku tak benci dorang . how can aku benci family aku sendiri ? bak kata adam sandler dlm movie click, "family first" . tapi aku tak tipu pasal sikap dorang yang annoying mcm jahanam, muka menyakitkan hati, selalu berserabut , pembising , dan penghasut tu . yeah dorang mmg annoying mcm jahanam, muka menyakitkan hati, selalu berserabut , pembising , dan penghasut , tapi aku tak pernah benci dorang , setiap kali aku cuba untk benci dorang , aku gagal. no matter what happend, dia still adek2 aku . tapi aku mengaku , aku mmg kejam sedikit dgn dorang , (kejam bnyk sebenarnya) , dgn kwn2 aku pun , aku tak kejam mcm ni

bilik aku dgn adek2 aku bersambung dan kami berkongsi toilet , kdg2, bila dia tak tahan sngt nak terkencing dan aku berada di dlm toilet , aku saja lambat2 kan , dia dah ketuk2 pintu jerit2 suruh aku keluar , aku dlm bilik air( tahan gelak) . bila aku keluar , aku nmpk dia dah berkerut sambil terkepit2 . HAHA . dia jerit "nina buat apa dlm tandas lama sngt haa?" , aku jawab "nina jumpa UFO dlm tandas tadi" dan dia terus masuk toilet , ketika dia di dalam , aku saja off lampu tandas, hihi . dia jerit "ninaaaaaaaaaaaaaaa!". aku dah gelak guling2 . kesian kau .

bila sarapan , aku bgn awal sbb selalunya aku bau makanan dulu . kadang2 , bila aku tengah mkn dan adik2 aku belum bgn , aku selalu habiskan sarapan lagi2 kalau sarapan tu hotdog cheese (mknn fav dorang) , bila dorang bgn , nmpk aku tengah habiskan sarapan , dorang mesti jerit "mamaaa! nina habiskan sarapan lagiiiiiii" .

heh , ada bnyk lagi benda2 kejam aku selalu buat kt adik aku . saja kacau dorang . kan ? baru lah boleh menjana ketahanan luar dan dalam . see, aku sebenarnya seorang kakak yang baik :) apa? korang tak percaya ? haha .

p/s : time dorang dah besar , smart dan handsome , aku pasti akan bawak dorang ke bb (bukit bintang) . HAHA . aku dah ajar dorang , kalau jumpa perempuan hot, kita hanya boleh lihat sahaja .

i hate to face this but ,

apa kau rasa bila kau macam jadi stranger dalam rumah sendiri , dengan keluarga sendiri?

tak selesa, boring , malap, sial , celaka , kan ? itu yang aku lalui sekarang . disebabkan aku ada problem sedikit dgn parents aku (kerana masaalah so sial aku ) , aku dah 2hari tak dinner sama2, tak makan , dan hanya terperap di dlm bilik . dunia aku selama 2 hari ini hanyalah laptop , aku mandi sekali sehari dan aku sngt lapar. aku rasa moody dan cuba membuka web2 kelakar untk menceriakan "dunia bilik" aku ni .

kalau nak di-ikutkan, aku nmpk seperti remaja 14tahun yang merajuk kerana parents cuba halang hubungan percintaan ku lalu duduk di dlm bilik , merajuk tak nak mkn sambil dengar lagu "love story dari taylor switf" . tetapi realitinya , aku tak merajuk , tapi aku tak sanggup nak berhadapan dgn kedua2 ibubapa ku dan reaksi yg mereka bakal berikan .

bila aku cuba keluar dari bilik aku , aku rasa seram , sekeliling aku mcm "black and white", aku rasa mcm 100% stranger , aku jalan terhendap2 mcm pencuri , aku berdoa supaya tak terserempak dgn parents aku , (dlm rumah sendiri? wtf?) , huh, setengah jalan ke dapur , aku dengar bunyi moto ayah aku , aku terus berlari selaju tahap kelajuan tikus lalu cepat2 masuk ke dlm bilik .

aku rasa tertekan ! aku lapa dan aku xde kredit ! aku rasa kalau laptop aku xde, aku boleh mati, dlm keadaan tragik sekali . so, its just u and me , encik laptop . hmm , aku rasa.. mybe aku terlalu takut nak berhadapan dgn DUNIA dan REALITI . Life is complicated, everything seems so wrong, and shit happens.

tadi, mak lang aku dtg rumah , dia tahu pasal aku tak makan , dan dia ketuk pintu aku , aku buka pelan2, aku nmpk dia senyum smbl bawak nasik goreng kerabu . mula2 aku fikir nak tolak , tapi bila aku tngk mak lang aku dah panas kan sume , hmm . aku amek jelah . 5minutes after that, dia dtg lagi , bawak air dan buah-buahan , that time , aku rasa mata aku dah berair. somehow, aku rasa dlm hati aku, aku harap sngt org yang senyum dan bwk makanan tu adalah mak aku , or mybe ayah aku .

but salah siapa semua ni terjadi ? aku .sampai bila aku nak mcm ni? takkan aku nak habiskan masa cuti aku , dgn membuka laptop, terperap dlm bilik, dan curi2 makan tengah malam ? org lain sedang happy holiday dgn family tapi aku ? aku dah rasa mcm org asing dlm rumah ni. aku rasa nak menjerit , tapi xde ayat yg keluar. tapi , apa korang nak aku buat ? apa yang korang akan buat kalau korang dh ckp something bad and hampir lari rumah ?

sometimes, kita rasa dorang menyusahkan , dorang menggangu , dorang tidak memahami , kdg2 kita tak tahan , kita melawan , kita memberontak , tapi aku tahu , walaupun kita rasa mcm tu, kita still sayang dorang. cuma hormon remaja dlm diri kita buat kita susah nak buktikan sume tu . aku tak tahu apa nak buat , apa nak fikir, apa nak ckp, lepas ni .

P/s : maaf , lain kali aku akan cuba untk tidak post entry2 berbentuk luahan perasaan seperti ini lagi.

Monday, November 30, 2009

u such a gay boy

kau tahu ? bila ada perempuan lawa atau hot , cakap yang aku ni buruk , ta lawa . aku takde nak kutuk dia lebih2 balik . sbb aku tahu . aku ta lawa . dan dia lawa so aku nak cakap apa lagi ? dia mmg lagi lawa so better aku shut up . kan ?

tapi kalau ada perempuan tak lawa, tak hot , cakap yang aku ni tak lawa , hodoh . pergh , pegi mati ah . jgn harap aku nak diam . kau tak lawa , nak ckp2 aku hodoh, perasan cun, apa kes? menggelabah .

face-it , if u NOT pretty , u are fucked(:

aku benci dgn perempuan yang tak reti nak cermin diri sendiri dan cuba mengejek org lain (tak kira yg lawa atau tak) . aku tak ckp , "kalau kau tak lawa, aku benci kau" . aku ada ramai kwn tak lawa mcm aku , aku tak bagi shit kt dorang hanya sbb dorang ta lawa . tapi tolonglah , kalau ta lawa, jaga perangai . jgn sukasuka nak kata org hodoh kalau kau sendiri tak lawa. aku ada cermin kalau kau nak pinjam .

nyway , aku mmg tabik dgn perempuan lawa yang perangai baik. -mmg susah nak jumpa . untk perempuan yang muka lawa tapi perangai mcm setan tu , gth . but you lucky , u are NOT ALWAYS FUCKED .

Sunday, November 29, 2009

selamat hari raya haji

Hari raya haji aku merupakan hari paling malas aku , aku bgn seawal 12tengahari dan aku tido balik. ketika aku bgn , aku melihat semua orang sudah berpakaian raya . aku bgn dengan muka busuk dan bdn yang busuk lalu semua org yang ada disitu melihat aku yang busuk . sememangnya aku mmg busuk . aku mandi dan memakai baju yang tidak busuk . (baju kurung) aku rasa panas sampai nak buka baju. tapi aku malas nak buka baju .

nenek aku memerintahkan aku untuk pergi ke kedai , membeli kunyit . disebabkan aku tidak beberapa pasti bentuk dan warna kunyit tersebut , aku menolak dgn alasan, kaki aku saket . setelah nenek aku menyepak kaki aku sehingga ia jadi betul2 saket , aku pun setuju untk pergi ke kedai . ketika aku berada di kedai , sekumpulan remaja kampung datang menaiki moto . ketika itu aku rasa hendak membunuh diri kerana mereka semua TIDAK MEMAKAI BAJU KURUNG DAN BAJU MELAYU . semua memandang ke arah ku . kesian dgn aku .

aku membeli kunyit dan terus cepat2 keluar dari situ . lelaki2 yang berada di situ membuat bunyi tikus sambil menjeling ke arah ku . aku jeling balik . lepas tu aku belah . ketika sampai di rumah , aku dimarahi nenek dan nenek hampir2 mematahkan kaki aku kerana aku membeli kunyit satu je . nenek aku pesan 3. nenek aku suruh aku pergi ke kedai semula . aku menolak dan masuk ke dlm toilet dgn alasan saket perot selama 2 jam . nasib baik toilet tu wangi (:

cullen (:

kalau aku jadi lelaki , kemungkinan besar sekali aku akan jadi gay jika aku dpt melihat dia naked LIVE . HAHA . i think everyone should adore him . face it , he's HOT .

meet my new bestfriend (:

ketika sedang berjalan2 dekat kampung . ada beberapa lembu jeling dekat aku . aku jeling balik . dan kemudian patung domo ini jatuh ke atas riba aku . so betul la org ckp , bulan tak boleh jatuh ke riba tapi domo boleh (: so dialah yang jadi bestfriend aku dekat kampung disebabkan satu kampung sume tak suka aku (sbb aku lawa sngt) jadi aku bercakap dgn dia everything , *aku tahu kau rasa aku bodoh . tapi siapa je yang tak bodoh kan ?

Tuesday, November 24, 2009

tiada beza


setelah potong rmbt di saloon yang mahal ,
inilah hasil nya , tiada perubahan pun . HAHA .

aku malas nak fikir

Tahniah !
tahniah tahniah tahniah kepada saya . (saya , bukan awak!)
kerana telah memaksa ramai orang membaca blog saya (saya oke ,bukan awak ! yang awak nak menyebok sekali ni kenapa? huh )

hari ni saya rasa tidak mahu bahasakan diri sebagai 'aku' lagi . kalau aku (eh sape sebut aku tadi?!). huh , kalau saya ckp juga . sila cium saya sebanyak 6kali . kenapa 6? (sbb aku cakap mcmtu)

korang tahu tak kenapa aku lapar? (btw , aku dah putus asa , aku nak ckp 'aku' jugak) . sebenarnya , aku nak diet . YE , perempuan mmg suke diet . dan kalau korang tak perasan , aku perempuan . aku dah tekad siap baca nawaitu ckp tak nak dinner malam ni . kononnye , aku dah mkn bnyk time lunch . sebenarnya aku just mkn nasi lemak , nasi dagang , mcd , dgn chicken chop je . tapi aku yakin kan diri aku yang aku dh bnyk mkn so aku tak payah dinner . aku ingt aku dpt bertahan . .

sehinggalah pukul 10 , kaki aku berjalan sendiri ke dapur . AKU TAK TIPU ! ia berjalan sendiri . dekat dlm perut aku dah buat satu konsert free . aku ckp kat diri aku ketika berjalan ke dapur .

aku tak lapar , aku tak lapar,
aku tak lapar , aku tak lapar .

sampai kat dapur , aku ckp "shit ! aku betul betul lapar!" . aku buka peti sejukk . time tu aku doa , "tolonglah jgn ada makanan kat dlm ni , tolonglah , tolonglah ! " dan seperti yang aku sangka . ada makanan kat dalam tu ! ohh my! WHY THIS IS HAPPENING TO ME? WHY?!

aku tenung mknn kt dlm peti ais tu selama 10minit , (aku tipu, 5minit sbnrnya) . aku ambil semua jenis buah dan makan slow2, dgn harapan , aku tak lapar . aku ambil puding sekali . lepas tu , aku makan roti . lepas tu aku berlari meninggalkan dapur . *aku tak nak mkn apa2 lagi .

setengah jalan , aku stop . aku lupa . aku belum minum air . so aku patah balik . masuk dapur , aku tuang air , aku minum . time tengah minum , aku nmpk ada maggie . aku jeling kt maggie tu , maggie tu jeling balik kat aku . lepas minum air , aku keluar dapur , lepas tu , aku masuk balik . aku masak maggie .

THE END .

dslr

ada satu hakikat yang aku benci dlm gmbr aku ni .
iaitu dslr yang aku pegang tu , BUKAN aku punya .
aku nak , nak sngt bende ni dan aku pasti kalau aku dpt ,
mmg aku jaga baikbaik. aku guna sampai karat .
so korang rasa ? mcm mana aku nak dapat bende ni . A.S.A.P.
mintak dari parents? pmr kena 8A . ergh .
mencuri ? haa . aku pertimbangkan .

*thanks rara sbb bagi aku guna benda ni satu hari .
sori aku terbuat harta . *batak siket .

Monday, November 23, 2009

aku bangun awal harini

aku tido lmbt malam tadi . aku bgn awal kerana dia call dan suruh aku bgn ,
aku lupa aku dah janji ngn dia nak breakfast sama2 pagi ni ,
aku ngntuk ni . apa kata aku tidur balik ? oke ?
yee , korang pun rasa aku patut tido balik ?
alamak . ni yang sayang korang ni . thankss. korang mmg syg aku .

Sunday, November 22, 2009

pengalaman malam pertama

sebenarnya tajuk entry ini adalah tidak benar . aku tipu sebenarnya .
*padan muka kat korang sbb kena tipu .

aku nak bercerita tentang pengalaman pertama aku dipanggil cikgu di sekolah . aku tahu korang pernah kena panggil dgn cikgu kann . *yang kat belakang pakai baju warne oren tu jgn senyum2 , aku tahu kau pernah . ada yang kena panggil sbb bagi monyet mkn time cikgu mengajar , ada yang kena panggil sbb pukul org sampai keluar air mani . ada yang sbb buat peta dunia kt atas meja .

tapi aku ingt lagi , first time aku kena panggil dgn cikgu sbb cikgu jumpa surat permainan aku dlm beg . ketika itu aku masih bersekolah rendah . *jgn sebok tanya aku sekolah rendah kt mana , denga dulu aku nak cerita . ishh . haa . mana tadi . oke . rendah . haa cikgu tu mmg rendah . sama tinggi dgn aku . nama dia cikgu khadijah , KOT .

masa tu ada spotcheak , cikgu jumpa sehelai kertas warna merah tak silap aku , dlm beg . cikgu tu amek dan baca , kemudian dia masukkan kertas itu ke dlm poketnya . aku buat tak tahu je. sbb aku lupa tu kertas apa . satu jam 5saat kemudian , dia panggil aku masuk bilik guru . time tu aku tngk cikgu apa ntah tengah mkn nasik ayam . aku dpt rasa nasik ayam tu tak sedap .

cikgu tanya " ni apa ni?" aku jawab , "tu kertas warne merah saya , cikgu curi dari saya tadi . ingt saya tak nmpk eh ? saya nmpk tau . cikgu curi . cikgu amek senyap2." aku ingt kan cikgu tu nak gelak , sbb aku melawak je sebenarnya . tapi cikgu tu buat muka serius . aku takut lah . *masa tu aku darjah 4 oke , jgn gelak .


haa , lepas tuu . alamak weyh , bateri laptop aku nak habis lah . sori. aku cerita sampai sini je lah oke . bye ! *sebenarnya aku malu nak cerita tentang apa yang aku tulis kat kertas merah tu , hehe .

kampung

aku baru sahaja balik dari kampung . semasa di kampung , aku berasa seperti mahu membunuh diri . kerana aku sngt boring . YE . aku mmg seorang yang senang boring . disebabkan kampung aku tiada laptop , dan astro . aku tiada sebarang aktiviti yang hendak dibuat . aku hanya text orang , makan dan tidur . *aku rasa kalau aku duduk lebih lama di kampung , aku akan mati dlm keadaan gemuk .

mak aku ada menyuruh aku bersembang dgn atuk dan opah ku . tapi aku menolak . aku sayang mereka , tapi aku mmg jarang bercakap dgn atuk dan nenek ku . aku pelik melihat kebanyakkan cucu mereka rapat dgn mereka . ada dua sbb kenapa aku jarang bercakap dgn mereka .

pertama , opah aku seorang yang sengau . aku tak faham apa yang dia cakap ! *menangis . kadang2 bila dia tanya aku "kau buat apa" aku akan jawab "milla sehat la opah" . bila dia suruh aku ambil pinggan , aku akan pergi cari ubat saket pinggang . see . aku malu . sbb tu aku jauhkan diri . kedua , atuk aku seorang yang kuat berceramah . aku bukan nye tak suka dengar ceramah , tapi aku benci dengar ceramah . maaf atuk .


btw, dekat kampung , aku tengok satu iklan ni ,
sekumpulan budak kompang , nyanyi "potong2~"
banyak kali . HAHA . dlm perjalanan ke rumah , aku nyanyi kuat2 ,
"poootong! pootong! poootong! pootong !"
lepas aku habis nyanyi , adek aku muntah .
oh ! no wonder , dia belum sunat .

Friday, November 20, 2009

harini aku bunuh ramai orang dan aku tahu kau tak percaya

oke semua , hari ni , aku nak semua orang tepuk tangan kerana ,

AKU DAPAT NO 14 DLM CLASS .
kira okey la tu , *aku class first oke .

jadi yee , aku belum terfikir lagi nak minta apa pada kedua ibu bapa aku , tapi aku rasa aku takkan dapat apa2 . jadi aku tak minta .tapi ameerul dan janji nak bagi patung elmooo . weeeeeeeee .
*entah2 dia tipu . haha :P

Wednesday, November 18, 2009

sukahati aku lah

disebabkan ada sesetengah blog yang suka cakap pasal lelaki jenis apa yang dia benci dlm kata lain , tak suka . aku tertarik untuk luahkan benda yang sama . plus, aku tak keluar mana2 harini , aku xde credit na text sape2 ,myspace bosan sbb aku taken, xde org na try aku , aku xde bende nak buat . so , here we go ,

- aku benci bila lelaki minta topup dekat perempuan , tak kira lah emergency mcm mana pun .

- aku benci lelaki yang perangai punya la mcm sial tapi ckp "aku suke gurl bertudung" .

- aku benci laki yang lepak dgn kawan2 dia dan tinggalkan gf dia sorang2 mcm jahanam .

- aku benci lelaki yang pakai baju ada tulisan . kalau perempuan boleh lagi . laki? cannot go .

- aku benci lelaki yang ckp "i tak suka u pakai mcm ni , mcm tu , tak class betul, old fashion la my dear" kepala hotak kau . awek kau nak pakai apa , suka hati dialah .

- aku benci lelaki yang cakap manis mcm gula2 skittles tapi hakikatnya ? HAJAM JADAH .

- aku benci lelaki yang tak suka baca buku . and ckp buku tu low class , yes aku mengaku , lelaki mmg dah pandai malah lebih bijak dari perempuan , ade bukti. mmg fitrah . tapi laki jenis ni , aku rasa otak tak berkembang . come on , baca lah buku oke .

- aku benci laki yg show off , kalau duit xde , buat mcm xde duit buleh tak ? perempuan yang betul2 ikhlas tak pandang duit kau dlm poket .

- aku tak suke lelaki yang tulis mcm ni "akuw rasew kaw buat aq macam niew coz" . buleh tak type normal dan skema . aku tak faham .

-aku benci laki yang suke ckp lucah mcm sial pukimak lancau butoh depan perempuan , aku mengaku kdg2 aku terlepas ckp jgk bende ni, tapi at least , aku bukan nak tunjuk cool mcm korang .boleh belah la woi .

-aku benci bila laki yang pergi date tapi buat muka masam . kesian lah siket kat gf kau .

- aku rasa tak semua laki kena terus terang je bila nak ngorat perempuan , kadang2 kene jadi lebih misteri . kebanyakkan perempuan suka .

- aku faham , skrg ni zaman kalau nmpk awek cun lalu , buat bunyi tikus sambil muncungkan mulut , tapi sorry , aku benci bila laki buat mcm tu. xde class langsung . respect la siket awek tu

-tu jea la kot . otak aku dah low nak fikir benda lain .

everybody lies

siapa yang tak pernah menipu ? i mean , come on dude .

tipulah kalau kau cakap kau tak pernah menipu kan ?

1) menipu untk melindungi diri sendiri , bisanya drpd malu .
2) menipu untk melindungi seseorang .

biasanya aku menipu , dlm kata lain tidak bercakap benar apabila aku rasa aku perlu melindungi diri sendiri . aku ada dua pilihan , menipu atau memalukan diri sendiri . biasanya aku akan pilih yang pertama. aku lagi sanggup menipu dan menanggung dosa drpd memalukan diri sendiri . i mean , siapa yang tak ? mungkin segelintir . tapi aku bukan yang segilintir itu .

CONTOH , kalau aku datang sekolah , baru lepas break up dgn bf , mata baru lepas nangis , dan kawan2 baik aku tanya , asal mcm baru lepas nangis ni , milla ? hahh , jangan harap lah aku akan menangis lagi kat bahu dorang dan cerita semua benda pasal break up tu . NO WAY. aku bukan jenis yang akn bercerita sambil nangis2 pasal break up , lagi2 melibatkan lelaki . aku akan ckp aku baru lepas jatuh tangga kea, baru lps tngk movie hindustan kea , apa2 jea , but NOT the truth . kalau orang lain mybe akan buat mcm tu , tapi aku ? TAK .

kalau aku pergi sekolah , tudung lupa nak gosok , aku akan ckp maid aku lupa nak gosok padahal mmg aku lupa nak gosok tudung haritu . kalau cikgu aku tanya , asal ta pergi sekolah , aku tak akan jawab aku lmbt bgn , malas nak pergi sekolah , aku akan ckp , aku sakit . see, simple .

macam2 lagi penipuan aku pernah buat . tak kira penipuan itu bertujuan baik atau buruk . dan aku mengaku aku selalu menipu , tapi seperti tajuk entry ini . everybody lies . right ?

apa aku nak

aku pening . aku sngt pening sebenarnya . aku baru lepas baca blog seseorang . aku tak kenal penulis blog itu . dan blog dia sngt membuka minda dan memberi kesedaran . aku sngt sngt respect pada manusia jenis ini . dia cakap semua jadah dia nak cakap . tanpa takut kena benci dan kena saman . satu hari nanti , kalau aku dpt jumpa dia , aku akan salam dia dan ckp "ur blog is so amazing. kalau pun satu malaysia benci blog kau , aku still akan suka' . dia ada ckp :

"Kamu percaya tak, ramai orang rasa kosong kerana mereka dah dapat segala yang mereka mahukan? Dan mereka tak tahu hendak mahukan apa lagi. Dan mereka berasa lagi sedih kerana mereka tak paham kenapa mereka masih belum tenang dan gembira walaupun dah memiliki semuanya."

entah kenapa , aku rasa ayat di atas agak berkaitan dengan aku . aku tak cakap aku dapat apa yang aku mahukan . tidak sama sekali . i mean, aku tak dapat nikon , aku tak dapat keluar sesuka hati aku lagi , aku tak dapat muka yang betul2 lawa mcm yang aku nak, body yang hot , mcm2 lagi aku tak dapat . tapi aku dapat apa yang aku perlukan . aku beruntung dan kadang2 aku tak sedar tentang perkara tu .

aku dibesarkan dengan keluarga yang cukup sempurna . ayah aku kuat agama . satu keluarga tak sesat . mak aku garang tapi seorang yang memahami dan sayang pada anak2 nya. terlalu sayang . aku selalu dapat apa yang aku nak . apa yang aku minta . biasanya aku akan dapat. aku anak sulung dan sorry lah adik2 yg lain , biasanya kalau apa2 , aku yang dapat dulu . keluarga aku jarang gaduh dlm kata lain , aman dan harmoni .

aku ada kawan yang cukup baik dan caring pasal aku . gentle , aku sayang dorang . aku ada boyfriend yang sngt aku sayang , yang selalu jaga aku dan buatkan hidup aku lebih bermakna . dia dah cukup buat aku happy . see . aku ada family , kawan , bf yang cukup cukup baik .

semua yang aku perlukan , aku dapat . tapi semua yang aku nak . setengah je yang aku dapat . kesimpulannya , aku dah cukup bertuah . tapi kenapa aku tak pernah nak hargai dan kenapa somehow , dlm hati aku . aku still tak gembira dan happy ? aku rasa kosong .

sebenarnya , aku pun tak tahu apa yang cuba aku sampaikan . aku tak tahu apa yang aku nak tulis lepas ni . jgn tanya aku kenapa. aku pelik kenapa manusia tak pernah nak puas hati dngn apa yang dia miliki? sentiasa mahu jadi lebih dan lebih baik drpd orng lain . kalau aku , aku tak nak jadi lebih baik , i mean , tipu lah kalau aku cakap aku xnak jadi lebih baik dari orang lain -the best ! tapi still , apa aku peduli pasal orang lain , janji aku rasa happy . kan? sebenarnya apa yang aku nak ni ?

Tuesday, November 17, 2009

baca balik post bawah

tadi aku baca blog sendiri , TIDAK aku tak terasa bodoh membaca blog sendiri . then aku baca post bawah ini dan tergelak dgn sendiri . kenapa ? kerana sbb utama aku post entry di bawah kerana aku sebenarnya nak merepek tentang "realiti itu bosan" . HAHA . tapi aku end up dgn "HARAM J".oke. dah la . hari ini aku rasa tak terdaya nak type panjang2 kerana aku rasa aku belum makan . nanti lah . choww .

*chow ? chow ? sejak bila aku guna perkataan tu ? HAHA .

Monday, November 16, 2009

credit aku tinggal 3sen

tadi aku baru lepas baca blog orang . salah satu blog yg paling aku minati .
dah semestinya aku TAK AKAN bagitau korang blog apa yg aku baca tu .
sbb nanti korang x baca dah blog aku . serius .
dan dlm blog tu ada tulis " realiti itu bosan"
aku tak berapa fhm dgn ayat tersebut , lalu aku google .
ya , aku jarang menggunakan kamus kerana aku tak hafal ABC .
aku google dan pelbagai HARAM J aku dapat .

sebenarnya aku xfaham dgn perkataan "HARAM J"
yang selalu aku gunakan . ye, aku selalu guna ayat yang aku tak faham .
aku pun ta faham kenapa .
seperti contoh , lancau . aku ta tahu lancau tu apa .
tapi aku selalu sebut bila aku rasa cmm nak sebut .
mungkin sbb aku fikir aku akan nmpk gengster bila sebut "lancau" itu .
mungkin lah . back to the story ,
aku rasa HARAM J tu mungkin sekali , HARAM JAIS . mungkin .


tapi mungkin tidak .

Friday, November 13, 2009

hari ini

tadi , time aku nak buka laptop . aku agak blurr .
aku on laptop , lama gila dia loading .
so lama gila la aku tunggu kan ?
aku tunggu , and tunggu ..
akhirnya habis juga loading dia.
aku buka start , and click shutdown ,
aku tunggu sampai dia off .
then aku ckp "kimen , apehal aku shutdown balik ?"
so aku buka lagi sekali , and yeah , tunggu lagi sekali . huh .


selepas aku balik dari sekolah tadi , parents aku jemput naik kereta . biasanya aku jalan kaki . mak aku ckp mak aku baru lepas shopping bagai nak mati *dlm kata lain separuh mati , cari charge hp aku and baju untuk aku hang out esok sbb aku mengadu xde baju nak pakai :P sume baju dah penah pakai . haha . aku xsangka pulak mak aku yg mcm tak peduli tu , ambil berat . heee. harga dia ? lebih dari RM100 . tapi sumpah aku x suka . haha . bagi aku xlawa , i mean , xkira lah mak aku pilih dgn teilti pun , still , its not the way i dress up . tapi , xkan lah aku nak ckp kt mak aku "mama , baju ni retro sngt , nina tak suka" . i mean , come on lah , at least dia try what (: aku ckp aku suke sngt baju tuuu *tipu sunat . and yeah aku ckp thanks sngt2 kat mak aku . mama , no mather what , nina sayanggg mama sngt2 , thanks for everything , sumpah nina terharu gila babi <33

tadi aku main ragbi , dekat PJ .
naik bas yg disediakan . trainer die ,
bhaii , dari england .
aku xde lah excited sngt sbb well ,
die x hot mana pun .
tapi aku suka slang british dia , awww (':
balik2 habis lecun kasut aku kene lumpuh .
mcm kerbau baru balik berkubang .
bab bau pulak . isshh xsampai hati na jelas kan . HAHA .


sebelum aku buka komputer , aku mkn . well act aku dah tekad tak nak makan , sbb aku nak nmpk kurus esok . haha . tapi aku gagal berpura2 kenyang . haih .


btw , aku rindu najwa and meerul <33>


Wednesday, November 11, 2009

paper seni ,

ni lah yang aku tulis dekat kertas kosong,
semasa menunggu cikgu ambil paper seni .

ada cerita best ! semalam , aku on myspace , lepas tu aku sign out . habis .


kat sekolah aku , ada cikgu disiplin yg bernama "krisha kumari" , tapi aku lebih gemar memanggil beliau dgn nama "kurisha mari" . Lagi satu , aku xpernah tngk dia tak pakai baju sari dia tuu . teringin na tngk .


aku menyesal sbb tolak pinangan farid kamil haritu .


aku class ARIF , kelas paling pandai la konon nye ni . tetapi kenapa kelas A ni buruk dan tidak selesa ? Aku rasa inilah satusatu nya kelemahan dlm sistem pelajaran di negara kita . Budak yang pintar or budak yg sebenarnya tidak pintar tetapi tak tidur malam untuk baca buku sepatutnya , sewajarnya diberikan class yang cantik dan selesa .


saya makan 3kali sehari , tapi ameerul makan 7kali sehari .


kenapa tempat duduk aku panas di dlm dewan peperiksaan ? , aku rasa hafeeza yg dpt A dlm semua paper tu dpt A sbb dia duduk betul betul bawah kipas . bukankah ini tidak adil?


sepupu aku cakap , Dia nak kurus melidi tapi nak tetek , tak nak jadi papan . Kalau korang tanya aku? hmm , entah . xpernah terfikir .

aku rasa cerita pak pandir yg patut masuk dlm paper sejarah , menarik dan tidak membosankan , juga penuh pengajaran . siapa setuju ? patutkah aku masukkan isu ini di dlm parlimen ?


aku sngt sedih , kerana aku dpt tahu yang ada kerusi tersesat dekat 2C tertulis "mila gemok"



Lepas ni , aku nak bawak kereta . nak drive pergi mkn mcd . lapa . oke . apa aku nak makan ?
a ) buger mcdeluxe
b) nugget 4 ketul
c) ice cram mcflurry
d) coke
e) chicken satu set *spicyy .
f) eh kejap . aku tak pandai drive . shit .


Diyana pakai cermin mata selalu dpt markah tertinggi dlm paper math . Agak2 nya kalau aku pakai cermin mata . Aku akan dpt markah tertinggi dlm paper math tak ?


boring .


hari ni xde seekor cicak pun melekat kat siling kelas .



malam nanti aku nak mimpi aku couple dgn oliver sykes lah .


bila cikgu na kutip paper ni ?

Tuesday, November 10, 2009

tak dapat berfikir

ahh . kenapa nee ? kenapa tak dapat nak tido ?
oke aku mengaku aku tak try na tido tapi aku xnak tido .
aku x tahu since when , aku dah set mata aku tido lebih dari pukul 1 .
well , at least aku xmcm burung hantu , burung hantu mata bulat , aku mata sepet .

see , different thing .

aku tak tahu sekarang pukul berapa sbb aku rasa mcm sial jam bilik aku lawa tapi rosak . haritu aku pernah bgn pukul 12:30 tengahari dan aku lihat jam pukul 9:30 pagi *rosakk . aku dgn bangga nya tido balik lalu menyebabkan aku lewat ke sekolah , eh bukan, tak ke sekolah . aku dimarahi mak . aku tahu anak dara kene bgn pagi tapi tolonglah salahkan jam bilik aku. ia rosak dan memberi info yang salah ke minda . sampai skrg aku tak tahu kenapa aku malas sngt nak betulkan jam aku yang rosak tu . mybe sbb sayang .


kalau korang tanya aku tengah buat apa skrg ,



aku tengah duduk dpn laptop , online dan buka youtube , *bukan redtube , sambil2 tu aku sdg mengulangkaji pelajaran , aku tipu , aku tak pernah mengulangkaji pelajaran ketika berada di hadapan laptop . tidak sama sekali . oh ya , aku juga sedang membaca blog orang . *mcm xde keje . dan update blog sendiri , dan reply cmmnt org dekat myspace . *aku tak tahu sejak bila aku memilih untuk mereply cmmnt , mungkin sbb aku dah rasa aku hot atau tahap kemalasan aku sudah bertambah . ahh , tu je yang aku sedang buat kot , sbb harini xde cicak pun yg aku nmpk dekat dinding . jadi aku xmemandang ke siling ,



tapi kalau myspacers, tanya aku , aku tengah buat apa ? aku akan reply "tengah online.u?" ataupun aku tak reply , xde kejadah haram aku nak jawab betol2 aku tengah buat apa . nanti org ckp aku perasan sendiri . act aku xfhm dgn org yang tanya sebegitu , "hai" then , "tenga buat apa" i mean , xde motif , kan? tanya lah bende yang bermanfaat siket , or tanya bende yang membuka minda , jadi tidak membuang masa dan tenaga . tapi aku xsalah myspacer2 tersebut , kerana dorang ada hak unutk tanya aku apa yang dorang nak . *salah aku sbb buat myspace .


btw aku arahkan semua org yang baca ni , baca post bawah nii , sbb tanpa disedari , aku still lagi mencari dan mencari . aku nak lagu tuu !

Tolong

saya kini sedang mencari lagu fav yang baru , saya mahu lagu yang liriknya penuh makna dan rentaknya beralun dan buleh membuat kan saya menangis ketika saya dlm kesedihan . penuh emosi dan tidak menjahanamkan telinga . lagu yang betulbetul sedap . tidak . lagu ini bukan untuk diletakkan dlm section music di myspace . saya mahukan lagu yang betul2 buat saya cakap "woaa , ni lah lagu yang aku cari selama ini"

siapa yang dapat , please lah suroh aku try denga . merayu gila . pleaseeee *da lebam mata saya mencari lagu sedemekian di laman youtube dan redtube . bagi di myspace or ym okay .


ym : ihatebeingmybf@yahoo.com
myspace : milla terSEXSA

tiada penipuan

kenapa semua orang nak jadi special ? *ahh mestilah semua orang nak jadi special . semua nak jadi lain dari yang lain . nak jadi lebih menyerlah , nak jadi lebih hebat dari org lain, nak jadi lebih unik dan sebagainya. tapi realitinya semua orang sama . oke . mybe x sama tapi bukankah kita semua adalah manusia ? tapi, xkan na jadi sama jea , boring- kosong ! xde apa apa . *fill in the blank

mcm aku . aku nak jadi unik . aku xnak jadi sama . aku xnak jadi ta berguna . aku xnak jadi sama dgn orang lain , aku ta nak jadi aku , sebabnya? aku sama, aku gelak time lawak , aku senyum time gembira, aku nangis time aku sedeh, aku makan buger time aku lapa dan aku pergi ke tandas jika aku perlu . kesimpulannya aku sama . aku xunik , aku manusia biasa , aku xmenyerlah , aku xberguna , aku kosong ! aku nothing kat dunia ni . yeah aku mcm sedeh tapi tak ! aku xsedeh . aku cume berfikir . apa aku nak buat dalam hidup aku ? aku tak tahu nak buat apa dgn hidup aku .


kenapa aku diciptakan ? oke . aku xnak libatkan soal agama dalam hal ini . aku .. aah entah . aku tak tahu apa aku fikir sebernarnya . mungkin aku perlu makan sekarang

iklan besaa punye :D

haha , ni iklan fav kott . gentle , i jatuh cinta pandang pertama time tngk iklan bodo nee . HAHA . teguling2 i tngk . tapi tapi laki yang kuar dgn ikan besa tuu , coooooooomeeeeeeeeeeeeeeeel ! awww :'D haha , kat sekolah pun , i bnyk ckp "besaaa punya" tiba2 , xde motif , just boring , pastu ramai la yang ikot . haha . *dorang pun ada tv jgk kt rumah kan . cume sorang tu je yg ada tv kt rumah tapi xpenah tngk iklan nee *ameerul asyraf :'P

oke back to the storry , i xingat siapa yang mula kan dulu tapi i rse aliah kot :P i ckp "besaa punya" then , dia ckp "panjanggg punya" HAHAHA . na teguling i denga, *siapa yang ta fhm tu buat2 faham okay (:

bakat is talent

GUYS , i ta tahu kenapa tiba2 na type pasal bende nee . tapi i teringin sngt na tahu apa bakat i . gentle doe , i rase mcm takdee. i ta pandai sport , xpenah na try pun . *err, ragbi lain cerita . and buat mende lain pun i ta mahir sngt . music ? nahh , memasak ? bhaii , i potong bawang pun dgn penuh air mata darah . ada org ckp , semua org ada bakat tersendiri , tapi .. I ADE KE ? duhhh . i xpandai terbang , i xpandai main music , i xpandai sport , i xpandai masak , i xpandai nyanyi , melalak pandai lah, i xpandai design , i xpandai lukis, i xpandai dlm pelajaran , *time exam , separuh mati belajar baru buleh dpt A . orr , oke mybe mcm ni , mybe i sebenarnya ADA BAKAT , tapi i xpandai NAK CUNGKIL . err, ada kemungkinan kea ? aaahh , ada ada . mybe betul org ckp , setiap org ada bakat tersendiri .

p/s : nanti bila i dah dpt tahu or cungkil apa bakat i , i imform okay (:

blogspot.com

Dear blogspot,


im sorrry becouse i dont care about u . i dont have time to love u . and i feel great for that . but i promise u that i will try sooo hard to be active afta this. fuck u , bye .

Thursday, November 5, 2009

tajuk utama

aww , lama nya tak update bende alah nee . sumpah rindu nak main tekan2 apa kat otak lepas tu transfer kat nerve and response , eyy , eh ? aa ni pasal hafal science smlm la nee . HAHA . sumpah nak tekentot saya tngk soalan science smlm . mmg dahsyattttt sekali :O i mean , saya rasa einstain pun takkan na buat soaln mcm tu okayy . cikgu hanis kejam ! :( *menangis kekeliruan .


well ,kesimpulannya, exam sume mcm sial :D , ey ey tapi agama tak okay . agama kita tak sial . yang lain2 tu yang sial . perah otak je buat , na tesimpul dah otak saya . math pun sama .


ahhhhhhhhhhhhhhhh!

ta bosan ke cakap pasal exammmmm jea ? haaa ? haaaaaa ?


tengokk , dah xde mood na type dah . salah kau la nih exam ! i benci u exam! dah la warne putih! bodohhhh ! ta lawa , gemokk pulak tu . i hate u forevaaaa baby !




sambung afta exam , bye :D

Wednesday, August 26, 2009

tag ni panjang

What have you been doing recently?
eating breakfast---- in my dream *puasa.

What is your fav word?
babi , & taikkkkkkk ,

Who is the best boyfriend you ever had?
none of your bisnes la gemukkkk!

Are you shopaholic?
ask my mom .

Do u like to eat?
i eat more than anyone else .

What was the last song you sang out loud?
ku gembira! sentiasa! badan ku sehat dan kuat! huurey! biar panas! atau sejuk! ku bermain penuh minat! menyanyi! melalak! sini sana! scoot elmosion membantu sayaaaaaaa!! papppp! *kena sepuk dgn bibik -____-"

What is the colour of ur room?
pinkk *wink wink. tipu je act warne putih. heh ,

Who is the first person you call if u have a problem?
999-polis . then baru anak perempuan najhan yang kurus kering dan rambut sakai tu. haha . *yang pasti bukan kucing saya .

Who gives you the best advise?
my mom , haha , nahh . its me and someone in my head.
*im pretty sure she's a lady

What does the oldest text msg in your inbox say?
"klo sye nk couple ngn awk, awk trme x?"

Who is the first name in ur contact ?
abu .

Who is she/he?
err, schoolmate- junior

Do u like she/he?
dia lagi pendek dari adik saya, as friend? err-yeah , yes yes

Do you have any nicknames?
yesss. do u have any nicknames?
*well,the most nicknames i like is-tambee. haha . hbu ?

Who is the last person that missed call you?
sadly , my MOM .
*she asked me to switch off that damn light in her room,-dia malas nak tutup sendiri padahal bape meter je. urghhh -_-

Is something bugging you now?
YESSS! my pimple that just arrived *dekat pipi pulak tu.

Give the best 3 vc that you like most.
-leavin by jesse mccartney *aww
-hot and cold by katy perry *do u take this girl as ur wife?
-that's what u get-paramore*vocalist dia lawa :)

What are you wearing right now?
well, lets see, omg :O
im naked! *my short and shirt just run off!

Do you like to wear make-up?
that is notttt important, where in hell my short and shirt run off?!

What are the best present you get?
yeahh! I find my shirt, but my short is still missing in action and full or mystery----

What is you hope right now?
well, no heart feeling but i reallyyyyy hope u can stop asking. pleaseeeeee ;D

Are you currently happy?
why can u stop asking?

Do you eat whipped cream straight from the can?
stop asking . I hate youu!

What time did you go to bed last night?
siyeslyy I hate youuuu!

What do you want in your life now?
bye . fuck you .



p/s : sorry dah malas and ngntok *ignore the spelling and the grammar. tq.

Sunday, August 16, 2009

AHADDD -tepung!


we all had a stupid, freak , awsome , bengong, gempak and fun time! mmg tak buleh nak ckp apa lah . the best day ever kottt, haha .


SABTUU -konsert!




p/s : mtv world stage live in malaysia rockkk yeahhh!

Thursday, August 13, 2009

fyi ,

perempuan yang tak gedik , tak normal okey ?
-dari perpustakaan negara*sila cari

Friday, August 7, 2009

kerja tiada kerja

Ini yang saya tulis ketika berada di dalam kelas *cikgu tak masuk (kene selsema babi)


"BF saya kata BF awak tak guna,
BF saya mintak couple, awak nak?
Kalau BF awak setuju nak break ,
Awak ambil lah BF saya jadi BF awak.
Nanti saya imform dekat BF saya .
BF saya hensem tau ;)''

jam magic.

Saya ta tahu kenapa saya nak post pasal benda ni . saya cume berasa hairan dan agak hairan sebab saya tak tahu kenapa setiap kali saya ada jam tangan . ia tak pernah kekal dengan saya . TAK samapai setengah bulan , mesti ia dah rosak , kucing saya tanam , hilang (missing in action and full of mystery) , or adeq saya yang berumur 2tahun tu makan (biasanya mcm tu lah) -___-'' .


Saya sedih . Saya ingat nak balas dendam dekat dia *adeq saya tu , tapi mama saya tak kasi sbb mama saya kata dia kecil lagi . saya setuju (sbb tu lah saya selalu panggil adeq saya tu makhluk perosak kecil) jadi saya pun bercadang nak balas dendam bila dia besar lagi .


But now , saya akan balas dendam dekat adeq ke-2 saya , muhd al amin, 12 tahun . Mak saya kata setuju dan bagi kebenaran bertulis lagi ( baiknya mak saya) lalu saya curi jam tangan adeq saya *yang besar and ada baaaanyakkk fungsi . heh .


1) adeq saya ta perasan pun yang jam dia hilang (sbb saya curi)
2) jam itu *yang saya curi selamat dan setia dengan saya .


mybe sebab jam tu tak pernah suke adeq saya or mybe sebab saya ni cantik agaknya . entah.

kantoi-zee avi

Semalam I call you, you tak answer
You kata you keluar pergi dinner
You kata you keluar dengan kawan you
but when I called Tommy he said it wasn't true

So I drove my car pergi Damansara
Tommy kata maybe you tengok bola
Tapi bila I sampai... you, you tak ada
Lagi la I jadi gila

So I called and called sampai you answer
You kata sorry sayang tadi tak dengar
My phone was on silent, I was at the gym
Tapi latar belakang suara perempuan lain

Sudahlah sayang,
I do
n't believe you
I've always known that your words were never true
Why am I with you?
I pun tak tahu
No wonder la my friends pun tak suka you

So I guess that's the end of our story
Akhir kata she accepted his apology
Tapi last-last kita dapat tahu she was cheating too
With her ex boyfriend's best friend, Tommy...


i prefer Zee Avi than Yuna.

I want a boy

I want a boy that can make me smile when Im tired . The one that can make me laugh when i'm crying . I want a a boy that always said I'm beautifull even I look so sakai that time *saya memang selalu sakai. He can lie for me . And he must play with my hair . HAHA , damn i like it so much . heh . But then , the most thing that i want is :

He can make me feel special- because he love me and he can stand with my attitude and my BIG EGO .



judge myself

I am a girl that have a small eyes escpecially when I'm smiling or laughing and I have a sexy lips if u watch it carefully *wink wink* . I also have nose *like u all lah -___-' and dont even talk about it , my skin is not white i guest, BUT its not blacky kott . I dont have suitable word for my skin, sorry. and btw , I love my eyebow *kening kening and my granma said it's beautifull. HAHA,


Pimple? yeah sometimes, but now , jarang . Cause my mom send me to do facial treatment every mount . What can I say ? heh. Oh yea and I hate my teeth , like a-lot ! but its not a big deal . Im not yet rongak or whatever . *braces coming soon .I like my hair ecspecially when I woke up every morning. ouhh-yea . messy ! haha . my body ? woaa its act HOT , but I find my body as not-type-of-skinny-body ! ecspecially my ass . urghh i need some diet and i need less food :((


p/s : sha kata pipi i selalu kemerahan. ehee :')

diorang comel:')

video


so dorang comel okey ? pernah terfikir tak kenapa saya ta comel mcm dorang?
*saya pernah

Saya ada blog, awak ada blog ke ?

ouhh yeaa! saya ada blog and I have a blog. so i think that's all,
HAHA , okey I have to write something right. uhh -____-''


fyi : saya suke copy paste ayat orang sbb saya suka combination ayat copy-paste. ehee. and and ! majoriti saya akan gunakan bahasa malaysia -sebab saya sokong bahasa ibunda sebab saya sayang ibu saya even dia selalu cubit saya dan ta bagi FREEDOM lngsg woo . Saya seorang yang sangatt la pemalas *belive me its true, my mom never teach me to lie ecspecially with you . jadi disebabkan itu saya rasa nak tulis blog , mana tahu ia buleh buat saya berdiri di muka bumi ini sebagai seorang yang rajin. mcm tu lah . Saya nak rajin sebab ibu saya kata kalau saya malas xde org nak kahwin dgn saya. Saya nak kawin.