Sunday, November 28, 2010

Saturday, November 27, 2010

life is complicated

*saje nak tunjuk muka suci sebagai intro post kali ni .

okay life is complicated , siapa kata ? aku kata ! :)
kenapa life is complicated ?


life is complicated bila manusia tak pernah puas hati .
bila seseorang tu tak ikut trend , kita cakap dia old fashion , kita cakap dia ketinggalan , tapi bila dia ikut trend, kita cakap dia market, and suka ikut orang . KONON tak jadi diri sendiri lah bagai . dah jeles cakap ah! kan senang asal susah sngt .

life is complicated sbb life is unpredictable ( sukar diramal )
tak semua yang kita rancang akan jadi seperti yang kita nak . lain yang kita bayang lain yang jadi . bila kita beli baju tanpa try dulu lepastu main beli je then try pakai kat rumah! sumpah baju tu buat kita nampak gemuk and tua lepastu kecewa dah beli baju mahal tapi tak sesuai.

life is complicated because liar and shit poeple are everywhere.
sumpah macam sial gila bila kawan sendiri mengumpat belakarang atau bila beli hot ticket hotlink lepastu dia kata boleh call 2 jam kat semua rangkaian lepastu rupa-rupanya kalau call celcom dia potong banyak kalau msg dia potong bnyk jugak . nak untung cakap ah! iklan bagai nak rak lepastu berani tipu kau fikir aku tak tahu ke ?

Life is complicated bila one relationship has end
Mmg rasa macam best gila sampai nak terjun dari bumbung ah kan bila dah penat-penat jaga kekasih hati bagai nak rak lepastu sanggup korban macam2 duit masa tenaga segala lepastu tak sampai kawin jugak oh mmg best rasa dia . lagi-lagi bila maruah sekali jatuh berderai sbb dalam facebook dah tulis i love you poreber segala siap manja2 di khalayak ramai . blog pulak hari-hari tulis pasal kekasih kita lepastu tiba-tiba break woo mmg best ah kan. comfirm malu habis bhai!

Life is complicated bila kita rasa kita tak tahu
Ni lagi best . elok dah tak jadi apa-apa pun sebenarnya . tiba-tiba badmood semacam macam semacam ah . kau tak pernah rasa ke ? mungkin perempuan je kot . sbb kami ni emosional siket tak macam lelaki hati batu, ego tinggi taknak mengaku . haa sambung kau tak pernah rasa ke? tiba-tiba satu malam tu, petang ke, pagi ke, tak kisah ah , rasa macama ergh nak lari rumah pastu mcm angin semacam , badmood and mula fikir macam2 padahal takde benda jadi pun , pernah ? bila boypren ke gelpren ke kawan ke tanya 'kenapa?' kita mula lah tak dpt jawab -.- aku benci bila aku jadi mcm tu sumpah tak suka . UNLIKE -___-

Life is complicated sbb life tak pernah bagi kita rehat
bila tengah happy kan , masaalah pun takde semua pun takde , happy je rasa mcm dunia ni kita punya and bila kita baru je nak start fikir 'wah bahagianya hidup' lepastu baru nak fikir hidup ni smooth macam yang kita nak , tiba-tiba masaalah problem jatuh BEDEBUK tergolek-golek sumpah rasa mcm best gila baru nak happy siket ade je yang dtg nak kacau . hidup mmg tak pernah bagi kita rehat sumpah kejam .


KAN BAGUS KALAU HIDUP NI MACAM MEMBESAR DGN BAIK DAN CUKUP SEGALA-GALANYA LEPASTU JATUH CINTA DGN LELAKI IDAMAN TAKDE MASAALAH LANGSUNG SBB DIA SETIA KAYA HANDSOME PASTU DAH BESAR JADI DOKTOR BERJAYA BUAT MAK BAPAK HAPPY PASTU MATI DALAM IMAN CUKUP AMAL SOLAT SEGALA . ASAL LIFE IS SOO COMPLICATED AND NOT THAT SIMPLE ?!

oh lupa tu bukan life namanya .
sbb life dan complicated mmg sehati sejiwa tak pernah berpisah!


-by , milla


Wednesday, November 10, 2010

katy perry ♥







Her voice and her beautifull face is a GIFT .

Tuesday, November 2, 2010

bestfriend

Banyak benda kita dah lalui bersama . dari kecik sampai sekarang . dan aku harap sampai ke tua . aku tak akan lupa , zaman bodoh kita , zaman pergi klcc bawak duit rm50 kita , zaman kita-tak-kisah-langsung-baju-apa-kita-pakai , zaman ala-ala hot kita dan zaman nerd kita bersama . sehodoh-hodoh aku dan secomel-comel kau pun , kita tetap akan bersama , kan najwa ? :)