Sunday, August 27, 2017

hey

aku dah bagitahu ke yang aku dah kahwin?


haha surprise!

Tuesday, November 15, 2016

date : 15.11.2016

Dear blog,
Im sorry I have abandon you for years.
I just finished my degree. Oh my so many things has changed.
Im getting married next year. still the same guy though. Im glad.

I hope everything will go well.
No matter what happens.


Saturday, January 24, 2015

To hakimi, (i swear not a cheesy post)

If u're following my instagram,
u must know how HOPELESSLY romantic I am.
really, I might be 20.
but when it comes to love, I.am.the.most.IMMATURE.PERSON.EVER.
I sound like a 15teen y/o girl getting her first boyfriend. tbh.
GAWD.
ok tapi tu lain cerita la.

this one, 
talking about what I learn from him,

Dear hakimi zakaria,

You're different. And when i say different, not a cool kind of different. You are just abits different then most of the guys I know. And this is why i found u interesting. U see, while most of us are busy attaining all the fame & attention ESPECIALLY in social media, u tak pernah nak kisah pun what's it all about. Bila u log in instagram, u log in twice a day.. tu pun sebab u cakap u rasa bersalah tak like gambar orang?? Pe masalah you ni haha And u literally followed everyone back on Instagram. (Even strangers). 

Say, U are such an honest person. Not only to other ppl, but also to urself. And when u do something or go somewhere, it is never to impress anyone, anyone at all. U can wear the same fucking shirt 9 times a week & u can go to  Venice & not take a single picture there. U memang buat everything 100% sebab nak create memories (so tht u can have so many things to look back on bila u dah tua nanti) and u tak pernah nak kisah being judged or making effort to achive ppl's standards of happiness. Kalau u happy, u happy la. U were never in this invisible competition where ppl want to prove that their life is better than others. Sebab tu I impressed listening to your stories, I can tell its the best memories. Ppl may not know them.. but they are all yours. And all of them are real. (Unless u tipu la). And this. is what I learned from you (among with many other things). You're real.

its been forever. oh and its 2015

sebenarnya memang dah lama nak update blog.
tapi tak ter-update sebab eh--
ada orang like gambar dekat instagram puleks
eh ni ni siapa kahwin ni
ha lagipun kalau ada benda nak kongsi aku upload la dekat twitter ke, facebook ke, insta ke,
nampak tak aku gila punya terpengaruh dengan social media.
but somehow, aku taknak la berhenti blogging.
bukan ada orang nak sangat baca pun
tapi atleast nanti aku sendiri boleh baca. kan?
sebab aku tahu diary ke apa memang tak jalan.

and,
there're too many things/feelings I want to remember.

sebab aku ingat lagi ada satu time ni, aku macam feeling lost, empty
pastu nak solat pun masa tu period.
pastu aku macam annoyed semacam dengan semua benda
pastu aku bukak blog ni balik. aku baca balik apa yang aku tulis dulu.
perasaan yang aku sorang je tahu masa tu.
aku baca balik. dari post pertama kot, gigih tak gigih
feelings dia macam sangat...how do i say this.
entahlah. macam aku tengah bercakap dengan diri sendiri?
but not me, the old me
and aku sedar macam, wow
I CHANGED. a lot.

and suddenly im 20 and im like 50% the old me and 50% the new me.
and everything is different....
but, everything is good.\\

insyaAllah





Thursday, July 24, 2014

tak terlihat engkau

banyak sangat benda dah berubah

tapi

kenapa kau masih tak nampak aku sebagai perempuan


Tuesday, April 29, 2014

kau

benda dunia ni kejap je sebenarnya.
mati tu bila bila kot
lepastu kau akan dapat balasan atas
sekecil-kecil dosa dan sebesar-besar pahala

kau tak takut ke?

pelik kan macam mana kita percaya balasan neraka, seksaan kubur,
tapi bila tinggal satu solat fardhu, kita tak rasa apa?



Sunday, April 6, 2014

2:45 pagi


sebab mungkin dalam hati aku,
ada ruang yang aku tak berani nak sentuh
Penat aku lari
penat sangat
terjatuh tesungkur terjelepok tersalah terluka
sampai sini

lepas tu bila dah sampai,
aku tanya balik "kenapa aku dekat sini"
tapi aku taknak balik
apa yang ada dekat sana
tapi apa yang ada dekat sini

macam semua tempat, benci aku
atau aku

benci aku

Monday, March 31, 2014

"sayang kerana Allah"

macam mana tu?

kau boleh nampak.
cara dia approach kau.
cara dia jaga batas dengan kau.


aku cemburu. tapi harap kau bahagia, kawan.

Assalamualaikum,

aku dah dekat negara orang.

Sunday, September 1, 2013

Sunday, July 14, 2013

friends

But
at the end of the day
All you have is yourself



Saturday, July 13, 2013

nafsu

pernah tak kau rasa
sangat sangat berdosa
tapi akhirnya kau tak buat apa apa

nafsu
kalau aku boleh buang kau
dah lama aku buang
tak pun
aku pijak pijak sampai hancur


Monday, July 8, 2013

kepada abang yang muka macam que haidar,

kebab yang awak jual kat pasar malam memang sedap.

Sunday, July 7, 2013

KEJAM AKU

sebab aku rasa nak menangis
hidup ni susah
hati perasaan semua aku macam nak campak
sebab aku taknak peduli lagi.


tapi
aku kena berjuang demi masa hadapan
nak mengalah sekarang memang tak berguna

aku 18tahun
masih jauh untuk aku pergi

mungkin sekarang susah
supaya aku bersedia untuk susah yang akan datang

aku nak jerit
aku nak tidur
aku nak belah
aku nak lari

tapi akhirnya aku kat sini
luahkan semua yang ada dalam hati

walaupun aku tahu
tak kira panjang mana aku mengadu kat sini
ia takkan mengubah apa apa

aku kena menghadapi realiti
akhirnya

argh. aku perlu berdoa.